3 Temmuz 2013 Çarşamba

Zengin Ege Mutfağının Seçkin Ürünleri Alaçatı Restoranlarında

Türkiye’deki en iyi taş evlerin yer aldığı Alaçatı altı bin yıllık tarihi güzellikleri ve doğal atmosferi ile tam bir turistik belde. Çiçek kokulu dar sokaklarında bulunan bu evlerin çoğu otel, restoran ve kafe olarak kullanılmakta.
Bu şık restoranlarda ise Ege ve Akdeniz mutfaklarından eşsiz lezzetler sunulmakta, İzmir’in enfes üzümlerinden yapılan şaraplar yemeğinize eşlik etmektedir. Bu iki mutfağın harmanlanması ile zeytinyağlılardan ızgara etlere kadar dilediğiniz her şey sofralarınıza geliyor. Alaçatı’da sofranızı süsleyecek lezzetler ise şöyle:
  • Kömür ateşinde balık
  • Kabak çiçeği dolması
  • Enginar
  • Rum mezesi
  • Çılgın patlıcan
  • Hurma zeytini
  • Beyaz soğan
  • Anason
  • Sakız koyunu kavunu
  • Damla sakızı
  • Sakızlı dondurma, votka, reçel
Alaçatı restoranlarında yemeklerden sonra kireçli toprakta yetişen tatlı ve sert kavun ikram edilmesi meşhurdur. Beldede bir de “yılbaşı kavunu” adıyla bilinir. Alaçatı’da bu kavunu eylül ayında ipe asıp yere temas ettirmeden aylar sonra bile yiyebilirsiniz. Ayrıca beldeye geldiğinizde damaklarınızı şenlendirmeniz için birkaç öneri verirsek:
  • Kabak çiçeği dolması ve türlü yiyin.
  • Beyaz kabuklu ve normal incirin tadına bakın.
  • Balıkçı Bayram’da kalamar yiyin.
  • Ahtapot ve midye gibi değişik lezzetleri deneyin.
  • Damla sakızlı kahve içmeden de dönmemelisiniz.
  • Köşe Kahve’de mojito için.
  • Ilıca’daki Şevki’nin kumrularının tadına bakın.
  • Turşucu Erol’dan turşu yiyin.
  • Damla sakızlı kurabiyeleri tatmadan dönmeyin.
Ayrıca bu şık ve kaliteli restoranlarda İzmir mutfağının meşhur yemeklerini de bulabilirsiniz. İzmir köfte, şirince böreği, kumru, boyoz, şambali gerdan tatlısı ve daha nicesini tadabilir; çok ısrar ederseniz belki tariflerini bile alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder