Türkiye’deki en iyi taş evlerin yer aldığı Alaçatı altı bin yıllık tarihi güzellikleri ve doğal atmosferi ile tam bir turistik belde. Çiçek kokulu dar sokaklarında bulunan bu evlerin çoğu otel, restoran ve kafe olarak kullanılmakta.
Bu şık restoranlarda ise Ege ve Akdeniz mutfaklarından eşsiz lezzetler sunulmakta, İzmir’in enfes üzümlerinden yapılan şaraplar yemeğinize eşlik etmektedir. Bu iki mutfağın harmanlanması ile zeytinyağlılardan ızgara etlere kadar dilediğiniz her şey sofralarınıza geliyor. Alaçatı’da sofranızı süsleyecek lezzetler ise şöyle:
Bu şık restoranlarda ise Ege ve Akdeniz mutfaklarından eşsiz lezzetler sunulmakta, İzmir’in enfes üzümlerinden yapılan şaraplar yemeğinize eşlik etmektedir. Bu iki mutfağın harmanlanması ile zeytinyağlılardan ızgara etlere kadar dilediğiniz her şey sofralarınıza geliyor. Alaçatı’da sofranızı süsleyecek lezzetler ise şöyle:
- Kömür ateşinde balık
- Kabak çiçeği dolması
- Enginar
- Rum mezesi
- Çılgın patlıcan
- Hurma zeytini
- Beyaz soğan
- Anason
- Sakız koyunu kavunu
- Damla sakızı
- Sakızlı dondurma, votka, reçel
- Kabak çiçeği dolması ve türlü yiyin.
- Beyaz kabuklu ve normal incirin tadına bakın.
- Balıkçı Bayram’da kalamar yiyin.
- Ahtapot ve midye gibi değişik lezzetleri deneyin.
- Damla sakızlı kahve içmeden de dönmemelisiniz.
- Köşe Kahve’de mojito için.
- Ilıca’daki Şevki’nin kumrularının tadına bakın.
- Turşucu Erol’dan turşu yiyin.
- Damla sakızlı kurabiyeleri tatmadan dönmeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder